Melkboer Music Factory
MMF biedt livemuziek op maat: meerstemmige akoestische ballads, knotsgekke huiskamer- of caféoptredens, heerlijke pop- rock- & soulclassics of american heroes. Informeer naar de altijd aantrekkelijke mogelijkheden

The Expired Faces

In het najaar van 2014 is de band "The Expired Faces" ontstaan. Initiatiefnemers Willem Kuijt (bas & zang) en Jan Hazenoot (gitaar & zang) benaderden drummer Peter Winters om met z'n drieën een nieuwe Katwijkse band op te richten.

Al gauw werden tientallen songs uit de jaren 60, 70, 80 en 90 gespeeld, waarna besloten werd de band te versterken met een leadzanger. Voor deze rol werd Dirk Plugge benaderd. Met zijn krachtige, donkere en wat gruizige stem bleek Dirk de juiste frontman voor de band. Mede door Dirk zijn stembereik werd het repertoire aangevuld met enkele oude soul klassiekers uit vervlogen tijden die het thans nog goed doen. Om alle partijen en arrangementen goed te kunnen spelen werd Volker van Hameren als tweede gitarist aangetrokken.

Het huidige repertoire van "The Expired Faces" laat zich omschrijven als een reis door de pop-muziekgeschiedenis, kortom een opeenvolging van pop, soul en rock classics door de jaren heen.

De band wordt de laatste tijd veel gevraagd om te spelen op feesten en in lokale (muziek) cafés, anderzijds heeft het ervaren kwintet optredens verzorgt op regio festivals zoals Haringrock, Picknickpop en Oranjerock. Een sterk punt van de band is, dat zij hun repertoire zowel elektrisch als akoestisch kunnen uitvoeren waardoor het verzorgen van de zogenoemde “huiskamerconcerten” tot de mogelijkheid behoren. De band staat dan ook bekend om zijn veelzijdigheid van “fluisterzacht” tot “spijkerhard”. De term control the noise wordt dan ook veelal geroepen.